Aktualności Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom

2017-12-19 10:42

W środę, 6 grudnia 2017r., MOPS w Białej Podlaskiej wraz z Caritas Diecezji Siedleckiej Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom w Białej Podlaskiej zorganizowali w Sali Bialskiego Centrum Kultury integracyjne spotkanie mikołajkowe dla rodzin migrantów i uchodźców, które mają zalegalizowany pobyt w Polsce.

Na spotkaniu można było posłuchać krótkiego koncertu w wykonaniu dzieci oraz obejrzeć występ artystyczny w wykonaniu dziewcząt z Ukrainy.  Następnie rozpoczęła się wspólna zabawa, której wykonanie wsparli wolontariusze z Centrum Wolontariatu z Białej Podlaskiej. Pojawił się również Święty Mikołaj z prezentami.

Spotkanie odbyło się  w ramach projektu   „Nowy Dom Polska”. Projekt realizowany jest przez Caritas Polska w partnerstwie z Caritas diecezjalnymi oraz Urzędem do Spraw Cudzoziemców. Projekt współfinansowany z Programu Krajowego Funduszu Azylu, Migracji i Integracji oraz budżetu państwa.

2017-12-19

Zdjęcia: Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom CDS w Białej Podlaskiej