Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie na Przeglądzie Piosenki Dziecięcej i Młodzieżowej w Milanowie

W środę 30 kwietnia 2014 dzieci z naszej świetlicy jak co roku wzięły udział w przeglądzie piosenki dziecięcej i młodzieżowej w Milanowie. W tym roku tematem konkursu była piosenka disco polo. Dodatkowo uczestnicy śpiewali także piosenkę pop.

Do przeglądu zgłosiliśmy czwórkę naszych wychowanków: Patryka Sysiaka z piosenką „Chłop z Mazur” zespołu Boys, Karolinę Siwek z piosenką „Kocham się w Tobie” zespołu Piękni i Młodzi, Aleksandrę Kościańczuk z piosenką „Lazurowe oczy” Magdy Niewińskiej oraz Julię Szwaj z piosenką „Za miłość mą” zespołu Weekend. Dodatkowo poza konkursem wystąpiła również Izabella Nosal- laureatka II miejsca w zeszłorocznej edycji.

Niektóre z dzieci występowały po raz pierwszy. Pomimo stresu i sporej konkurencji każde z nich dało z siebie wszystko, by jak najlepiej się zaprezentować. Bardzo się starały i mimo, że nie zajęły żadnego miejsca wszyscy świetnie się bawiliśmy. Każde z dzieci otrzymało dyplom z podziękowaniem za uczestnictwo w konkursie.

Nie tracimy jednak ducha i za rok również spróbujemy swoich sił i wierzymy, że tym razem pójdzie nam o wiele lepiej. Z zapowiedzi wiemy, że tematem przewodnim będzie piosenka obozowa… tak więc „Hej, hej, hej sokoły”!!!!

* * *

2014-04-30