Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

XV Powiatowy Przegląd Piosenki Dziecięcej i Młodzieżowej w Milanowie

16 kwietnia bieżącego roku, w Milanowie odbył się coroczny konkurs piosenki dziecięcej. W tym roku motywem przewodnim była piosenka harcerska.

My również wzięliśmy udział w przeglądzie. Tym razem na scenie Świetlicę Socjoterapeutyczną Caritas w Parczewie, reprezentowały Sandra Zając oraz Karolina Siwek. Sandra zaprezentowała dwa utwory. Zgodnie z zasadami konkursu, pierwszym była piosenka harcerska pt.: „Dym jałowca”, a drugim piosenka dowolna pt.: „Chlapu chlap” z repertuaru Maryli Rodowicz. Karolina natomiast jako piosenkę harcerską przygotowała utwór pt.: „Harcerz i harcerka” oraz religijną piosenkę pt.: „List do Boga”.

Obie solistki wytrwale ćwiczyły kilka dni, pod okiem pani Gosi. Ich zaangażowanie i wytrwałość opłaciły się … Sandra zajęła pierwsze miejsce!!! Nagrodą za zwycięstwo był Tablet oraz bezpłatny rok nauki w Prywatnej Szkole Muzycznej I Stopnia w Parczewie.

Cieszymy się razem z Sandrą i liczymy na dalsze sukcesy… Przed nami 23 kwietnia - kolejny konkurs piosenki „Parczewski Słowik”, który jest eliminacją do Wojewódzkiego Konkursu Piosenki Dziecięcej i Młodzieżowej w Rykach.

2015-04-22

Zdjęcia: Gminny Ośrodek Kultury w Milanowie