Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

XVI Powiatowy Przegląd Teatrów Dziecięcych i Młodzieżowych

tl_files/gallery/swietlica_parczew/aktualnosci/20150313_XVI_przeglad/002.jpg12 marca 2015r. w Gminnym Ośrodku Kultury w Milanowie odbył się XVI przegląd amatorskich teatrów dziecięcych i młodzieżowych z powiatu parczewskiego.

Dzieci i młodzież ze świetlicy Caritas w Parczewie wzięły również udział w tegorocznym przeglądzie. Przygotowaliśmy i wystąpiliśmy z krótkim, zabawnym widowiskiem pt. „Smerfy”. W role bohaterów wcielili się: Martyna Siwek – Gargamel, Wiktoria Dobroczyńska – Hogata, Daniel Dobroczyński – Klakier, Kuba Walczak – Papa smerf, Karolina Siwek – Laluś, Emilia Błażewicz – Ważniak, Sandra Zając – Smerfetka, Paulina Sobieszek – Łasuch, Wiktoria Kuśmicka – Sasetka.

Swoim występem rozbawiliśmy publiczność, więc w stu procentach osiągnęliśmy swoje oczekiwania. Dostaliśmy kilka pochwał i cennych uwag od przewodniczącego jury p. Henryka Kowalczyka z Wojewódzkiego Ośrodka Kultury w Lublinie, dzięki którym w przyszłości będziemy mogli jeszcze bardziej profesjonalnie przygotowywać przedstawiania teatralne.

Każdy występ to dla nas szansa rozwoju i zdobycia nowych doświadczeń. Nabycie nowych umiejętności pozwala na dowartościowanie naszych podopiecznych i wzrost ich samooceny. Chętnie podejmują trud pracy i angażują się w swoje role, dzięki czemu odnosimy sukcesy!!!

2015-03-13

Zdjęcia: Świetlica Socjoterapeutyczna w Parczewie