Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

Poświąteczne Jajeczko w Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas w Siedlcach

28 kwietnia zorganizowane było na naszej Świetlicy poświąteczne "Jajeczko". :) Na spotkanie zaproszone były Dzieci wraz ze swoimi Rodzicami oraz Zastępca Dyrektora Caritas Ks. Marcin Gochnio.

Na wstępie Pani Lidia Borkowska - kierownik Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas w Siedlcach przywitała wszystkich zgromadzonych gości. Następnie Ks. Marcin poprowadził modlitwę i krótką pogadankę wprowadzającą w nastrój tego spotkania. Po symbolicznym podzieleniu się chlebem i jajkiem przyszła kolej na spóźnione życzenia z okazji minionego Wielkiego Czwartku dla obecnego z nami Ks. Marcina.

Atrakcją spotkania była sałatka owocowa wykonana własnoręcznie przez dzieci z naszej świetlicy. Podczas degustacji sałatki, ciasta i popijając herbatką wszyscy oglądaliśmy zdjęcia z naszych różnych działań świetlicowych.

Dziękujemy wszystkim tym, którym udało się do nas zawitać i spędzić z nami czas. Szczególne podziękowania kierujemy w stronę Pań z kuchni za pomoc przy organizacji tego spotkania oraz jednej z mam i dzieciom, które zostały do samego końca aby pomóc wszystko posprzątać.

2014-04-28

Zdjęcia: Świetlica Socjoterapeutyczna w Siedlcach