Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

Pielgrzymi Światowych Dni Młodzieży w naszej świetlicy! :)

Dnia 22 lipca 2016 roku w naszej Świetlicy przyjęliśmy niezwykłych GOŚCI! Była to ponad 30-osobowa grupa Pielgrzymów m.in. ze Stanów Zjednoczonych i Argentyny, którzy spędzali w naszym mieście Dni w Diecezji, przed głównymi obchodami Światowych Dni Młodzieży w Krakowie. Zarówno dla samych Gości, jak i dla naszych podopiecznych było to wielkie przeżycie! Nasze pociechy na przywitanie Gości przygotowały krótki występ wokalny, a następnie zaprosiły Ich do wspólnej zabawy.Czas spędzony w świetlicy był Uczynkiem Miłosierdzia ze strony Pielgrzymów ŚDM- był czasem na miłosierdzie w praktyce. Spędziliśmy go razem bardzo aktywnie! Wspólnie graliśmy w kręgle, bawiliśmy się na świeżym powietrzu, układaliśmy puzzle, kolorowaliśmy. Nawet bariera językowa nie stanowiła dla nikomu większego kłopotu, ponieważ we wzajemnej komunikacji pomagali dzieciom wolontariusze, którzy przybyli razem z Pielgrzymami.

Trudno było się rozstać- uściskom i pożegnaniom nie było końca! Jednak z pewnością te wspólne, cudownie spędzone chwile na długo pozostaną w naszych sercach, jak również w sercach Pielgrzymów.

Serdecznie dziękujemy Wszystkim Gościom za miłe odwiedziny i wspólnie spędzony czas. Gdybyście kiedyś odwiedzili nasze Miasto ponownie- SERDECZNIE do nas ZAPRASZAMY! Uśmiech

Światowe Dni Młodzieży w naszej świetlicy! :)

2016-07-25

Światowe Dni Młodzieży w naszej świetlicy! :)