Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

Znicz

7 listopada dzieci z naszej Świetlicy wraz z wychowawcami w Oktawie Świąt Wszystkich Świętych udali się na cmentarz aby pomodlić się za bliskich zmarłych z rodziny i nie tylko.

Pierwszym punktem gdzie dzieci zapaliły znicz było odwiedzenie grobowca Dzieci Zamojszczyzny, w którym złożono prochy przymusowo wysiedlonych w czasie II wojny światowej dzieci i mieszkańców Zamojszczyzny, których pomordowano w transportach do hitlerowskich obozów zagłady.

Następny znicz dzieci zapaliły na pamiątkowym pomniku przy wyjściu z cmentarza, który przedstawia krzyże upamiętniające Zbrodnię Katyńską. Ostatnim punktem gdzie zapaliliśmy znicz było odwiedzenie grobu zmarłych Księży Biskupów, a w szczególności ks. Biskupa Jana Wiktora Nowaka dzięki, któremu została założona nasza świetlica.

Dzieci i wychowawcy nie zapomnieli w swojej modlitwie również o Pani Iwonce i wszyscy razem głośno odmówili modlitwę w jej intencji.

Wszystkim zmarłym: „Wieczny odpoczynek racz im dać Panie…”.

2013-11-07

Zdjęcia: Świetlica Socjoterapeutyczna w Siedlcach