Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

Drużyna WTZ Siedlce na Siedleckiej Spartakiadzie

W miniony piątek, 10 czerwca w Siedleckiej hali Agencji Rozwoju  Miasta Siedlce odbyła I Siedlecka Spartakiada Osób Niepełnosprawnych. Impreza sportowa zgromadziła pod dachem ARMS przy ul. Prusa, aż 7 zespołów reprezentujących placówki oświatowe i instytucje wspierające osoby niepełnosprawne.

W zawodach udział wzięły 8 osobowe drużyny reprezentujące Środowiskowy Dom Samopomocy Dla Osób Niepełnosprawnych Intelektualnie i Osób z Autyzmem w Siedlcach, Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy w Stoku Lackim, Zespól Szkół Specjalnych z Ignacowa, Dom Pomocy Społecznej „Dom Nad Stawami” w Siedlcach, Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy z Siedlec, Środowiskowy Dom Samopomocy działający przy MOPR w Siedlcach oraz nasz Warsztat Terapii Zajęciowej. Naszą placówkę reprezentowała kadra w składzie: Anita Chromińska, Milena Krzewicka, Basia Kowalczuk, Krzysztof Matuła, Łukasz Łaszczyk, Daniel Borkowski, Paweł Grochowski oraz Konrad Mućko.

Konkurencje w których rywalizowali ze sobą sportowcy to między innymi rzut do kosza, rzut do tarczy (dart), strzał do bramki piłką rehabilitacyjną, slalom, skoki łączone czy rzut do celu woreczkiem.

Organizatorem I Siedleckiej Spartakiady Osób Niepełnosprawnych był Uczniowski Klub Sportowy przy SOSzW w Siedlcach
i Stowarzyszenie „Razem” przy SOSzW w Siedlcach. Spartakiada objęta była Honorowym Patronatem Prezydenta Miasta Siedlce. Patronat medialny nad imprezą sprawowało Katolickie Radio Podlasie oraz portal Podlasie24.pl

2016-06-20

Drużyna WTZ Siedlce na Siedleckiej Spartakiadzie

Zdjęcia: Warsztat Terpaii Zajęciowej w Siedlcach.

DSCF2158.JPG
DSCF2160.JPG