Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

Odpust ku czci Świętego Brata Alberta

„Powinno się być jak chleb, który dla wszystkich leży na stole z którego każdy może kęs dla siebie ukroić i nakarmić się jeśli jest głodny” – Św. Brat Albert.

W środę, 17 czerwca nasza placówka gościła w Domu Pomocy Społecznej w Siedlcach. Celem naszej wizyty był udział w Odpuście ku czci Świętego Brata Alberta, który jest patronem „Domu Nad Stawami”. Uroczystości Odpustowe rozpoczęły się mszą świętą, którą odprawił ksiądz biskup Kazimierz Gurda, po której nastąpiła adoracja relikwii Świętego Brata Alberta.

Po mszy świętej rozpoczęła się część oficjalna, w trakcie której dyrektor DPS Siedlce, Pan Sławomir Piotrowski przywitał wszystkich przybyłych gości oraz podziękował wszystkim pracownikom i wolontariuszom działającym na rzecz „Domu Nad Stawami”. Po oficjalnym rozpoczęci uroczystości odpustowych, przyszedł czas na część artystyczną. Na scenie zaprezentował się zespół artystyczny STAWOWIACY oraz Grupa Teatralna ALBERT. Nie obyło się również bez zawodów w układaniu wieży z kartonów czy wyścigu rzędów. Całą imprezę poprowadził wodzirej Piotr Pastor.

2015-06-18

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach