Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

WTZ Siedlce... dobry jak chleb

W miniony piątek, 12 czerwca nasza placówka uczestniczyła w XIII edycji Koncertu Integracyjnego pod hasłem „Być dobrym jak chleb”. Organizatorem koncertu, który odbył się na deskach CKiS im. Adama Meżeryckiego, było Katolickie Stowarzyszenie Niepełnosprawnych z Siedlec. W tym dniu na deskach Siedleckiego Teatru osoby niepełnosprawne, a także ich pełnosprawni rówieśnicy, mogły zaprezentować szerszej publiczności swoją działalność artystyczną. W trakcie koncertu artyści prezentowali tańce, piosenki oraz krótkie sztuki przygotowane specjalnie na tę okazję.

Nasz Warsztat Terapii Zajęciowej reprezentowała grupa RADOŚNI z piosenką „Jeden moment” z repertuaru grupy PECTUS, oraz Agnieszka Rejtczak, która wykonała solo utwór Maryli Rodowicz „Ludzkie gadanie”.

W trakcie trwania koncertu na scenie mogliśmy zobaczyć artystów między innymi z Katolickiego Stowarzyszenia Osób Niepełnosprawnych z Siedlec, Domu Pomocy Społecznej z Siedlec, podopiecznych Środowiskowego Domu Samopomocy przy MOPR z Siedlec, uczestników WTZ z Sokołowa Podlaskiego czy najmłodszych artystów ze Świetlicy Towarzystwa Przyjaciół Dzieci oraz Przedszkola Integracyjnego Nr 20 z Siedlec.

2015-06-16

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach