Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

Wystawa "Nasze inspiracje"

W dniach 21.09 - 08.10.2015r. zapraszamy na wystawę prac plastycznych i rękodzielniczych „Nasze inspiracje” wykonanych przez uczestników siedleckiego Warsztatu Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Siedleckiej. Wszystkie prace można zobaczyć w holu Biblioteki Głównej Uniwersytetu Przyrodniczo – Humanistycznego przy ul. Popiełuszki 9.

- Pomysł całej wystawy wziął się stąd, że jako placówka często wychodzimy do ludzi by zaprezentować to, co nasi podopieczni realizują w ramach terapii zajęciowej. Uczestnicy pracując wytwarzają różne przedmioty rękodzielnicze. Ta wystawa charakteryzuje się tym, że tam nie są tylko prace malarskie ale też prezentujące rękodzieło. Jest biżuteria, decoupage. Po wystawie prace będzie można obejrzeć w Warsztacie Terapii Zajęciowej przy ul. Świrskiego 57 w Siedlcach – mówi Mirosław Chromiński, terapeuta WTZ w Siedlcach, prowadzący pracownię rękodzieła artystycznego.

- Wystawa ma na celu pokazać naszym podopiecznym, że ich prace są doceniane, są piękne, że mogą być prezentowane w takich miejscach jak uczelnia. Wielu studentów, osób pełnosprawnych ale też niepełnosprawnych, docenia wysiłek innych ludzi. Nasi uczestnicy są zadowoleni, szczęśliwi z tego powodu, że mogą wyjść do społeczeństwa i pokazać swoje umiejętności i swój sposób patrzenia na ten świat, który jest kolorowy, piękny, wesoły – podsumowuje terapeuta.

Posłuchaj wypowiedzi Mirosława Chromińskiego - terapeuty Warsztatu Terapii Zajęciowej w Siedlcach

Wystawa prac Warsztatu Terapii Zajęciowej w Siedlcach

2015-09-24