Aktualności Caritas Diecezji Siedleckiej

BRAKUJE JUŻ TYLKO 14%

BRAKUJE JUŻ TYLKO 14%!

Zrób dobry uczynek! Wpłać dowolną kwotę na zakup nowych samochodów i pomóż niepełnosprawnym w dotarciu na codzienne zajęcia. Brakuje nam już tylko 14% tj. 70 501,20 zł!

Dlaczego kupujemy?

Dotychczas używane auta są po wielu naprawach. Mają przejechane tysiące kilometrów. Zdarzało się, że dowożąc uczestników z innych miejscowości awaria nastąpiła w trakcie trasy. Specjaliści mówią, że już swoje wysłużyły i czas zainwestować w nowe. Dlatego podjęliśmy działania, by to urzeczywistnić!

Nie chcemy narażać niepełnosprawnych na niepotrzebny stres, spowodowany zatrzymaniem auta na trasie szybkiego ruchu i opóźnieniami w dotarciu do ośrodków.

Dlaczego ja?

- To mój drugi dom!- wielokrotnie mawiają uczestnicy. Tu czują się potrzebni i rozwijają swoje umiejętności. Znajdują przyjaciół i uczą się samodzielności, a nawet spełniają marzenia!

Swoim wsparciem przyczyniasz do poprawy sytuacji osób niepełnosprawnych. Dzięki Tobie uczestnicy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kisielanach i w Skórcu oraz Środowiskowego Domu Samopomocy w Białej Podlaskiej będą mogli bezpiecznie dojeżdżać do ośrodków, by uczyć się zaradności życiowej. Codziennie ponad 100 osób z różnego typu niepełnosprawnościami fizycznymi i intelektualnymi odbywa w tych ośrodkach kompleksową rehabilitację zawodową i społeczną.

Koszty

Koszt trzech samochodów szacowany jest na 505 000 zł. Dzięki instytucjom i indywidualnym Darczyńców zgromadziliśmy już 434 498,800 zł. Jesteśmy ogromnie wdzięczni za otwarte serca! Pozostaje jeszcze do zebrania tylko 70 tys. na 3 auta. Dlatego wspólnie zrzucamy się na samochody!

Głęboko wierzymy, że dzięki Tobie zbierzemy potrzebną sumę Uśmiech Wpłać dowolną kwotę (nawet kilka złotych). Twój uczynek sprawi, że radość zagości na twarzach Podopiecznych!

„Gdyby kropla nie była potrzebna nie byłoby oceanu!”. Podaruj kroplę dobroci, dorzuć swoją złotówkę!

Ceny samochodów:

Samochód dla WTZ Kisielany: 190 000,00
Samochód dla WTZ Skórzec: 190 000,00
Samochód dla ŚDS Biała Podlaska: 125 000,00
RAZEM: 505 000,00 100%

Finansowanie:

Dofinansowanie PFRON: 331 000,00 66%
Dofinansowanie Caritas Polska: 43 000,00 9%
Zebrane środki: 60 498,80 12%
Brakująca kwota: 70 501,20 14%
RAZEM: 505 000,00 100%

Za każdą złotówkę w imieniu Podopiecznych