Aktualności Caritas Diecezji Siedleckiej

Eksperci z Caritas Diecezji Siedleckiej w Warszawie

Dwuosobowa delegacja Caritas Diecezji Siedleckiej została zaproszona do Warszawy na posiedzenie Zespołu do spraw społecznych, rodziny i dziedzictwa narodowego, które odbyło się w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów – Departamencie Społeczeństwa Obywatelskiego. Eksperci z Caritas, jako członkowie komisji, doradzali co ma się zmienić, a co pozostać w ważnych kwestiach społecznych. Spotkanie odbyło się w środę 10 kwietnia 2019r.

Tego dnia w stolicy pojawiły się: Pani Anna Utka, kierownik Caritas Diecezji Siedleckiej Środowiskowego Domu Samopomocy w Białej Podlaskiej oraz Pani Elżbieta Szopka, kierownik mieszkań chronionych w Siedlcach.

Zaproszenie wystosowała Pani Marzena Pieńkosz-Sapiecha, przewodnicząca rady Zespołu do spraw społecznych, rodziny i dziedzictwa narodowego.

Podczas posiedzenia rozstrzygana była kwestia zmiany rozporządzenia w sprawie Środowiskowych Domów Samopomocy oraz ustawa o mieszkalnictwie socjalnym.

Caritas diecezjalna serdecznie dziękuje za zaproszenie.

(an)

Eksperci z Caritas Diecezji Siedleckiej w Warszawie 10 kwietnia 2019r.

2019-04-11

Eksperci z Caritas Diecezji Siedleckiej w Warszawie 10 kwietnia 2019r.

Zdjęcia: Ewa Borkowska