Wspieraj Caritas

ul. Terebelska 80W41
21-500 Biała Podlaska
tel. 504 078 830

Nie ma dostępnych aktualności.

2017-09-08 13:59

Wakacje na Mazurach

W dniach 4-12 sierpnia 2017r. 36-osobowa grupa dzieci uchodźców z Ukrainy i Czeczenii wraz z trojgiem opiekunów wybrała się na wakacyjny wyjazd na Mazury w ramach projektu „Nowy Dom Polska”.

2017-07-31 12:47

Spotkanie wielokulturowe w diecezji siedleckiej

W sobotę 1 lipca 2017r. w Ośrodku Sportu i Rekreacji „Wiosenny Wiatr” w Woskrzenicach Małych, miało miejsce spotkanie wielokulturowe, zorganizowane przez Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom Caritas Diecezji Siedleckiej oraz Caritas Polska. Bohaterami spotkania byli uchodźcy z Czeczeni, Gruzji i Ukrainy mieszkający na terenie diecezji – którzy otrzymują pomoc z CPMiU w Białej Podlaskiej.

2017-07-28 14:43

Wakacje w mieście

Mija pierwszy miesiąc wakacji, podczas których dzieci spoza Polski, mające zalegalizowany w naszym kraju pobyt, uczestniczyły w letnich zajęciach. W lipcu wybrały się z doradcą międzykulturowym do kina, a zaraz potem na słodki poczęstunek. Podczas kolejnego wyjścia skorzystali z basenu, w którym odpoczywały i bawiły się.

2017-06-30 14:18

Dni Otwarte Ośrodków dla Cudzoziemców

W czerwcu 2017r. odbyły się Dni Otwarte Ośrodków dla Cudzoziemców w Białej Podlaskiej i Kolonii Horbów.

2017-06-19 14:16

Spotkanie wielokulturowe

W sobotę 1 lipca 2017r. o godz.15:00 w Ośrodku Sportu i Rekreacji „Wiosenny Wiatr” w Woskrzenicach Małych odbędzie się spotkanie wielokulturowe, które organizuje Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom (CPMiU) Caritas Diecezji Siedleckiej, a także Caritas Polska.