Wspieraj Caritas

ul. Terebelska 80W41
21-500 Biała Podlaska
tel. 504 078 830

Nie ma dostępnych aktualności.

2017-06-30 14:18

Dni Otwarte Ośrodków dla Cudzoziemców

W czerwcu 2017r. odbyły się Dni Otwarte Ośrodków dla Cudzoziemców w Białej Podlaskiej i Kolonii Horbów.

2017-06-19 14:16

Spotkanie wielokulturowe

W sobotę 1 lipca 2017r. o godz.15:00 w Ośrodku Sportu i Rekreacji „Wiosenny Wiatr” w Woskrzenicach Małych odbędzie się spotkanie wielokulturowe, które organizuje Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom (CPMiU) Caritas Diecezji Siedleckiej, a także Caritas Polska.

2017-04-28 08:50

Spotkanie po przerwie

Po krótkiej przerwie dzieci posiadające pobyt w Polsce ponownie spotkały się w Sali zabaw, żeby wspólnie się pobawić i porozmawiać co się u nich wydarzyło od ostatniego spotkania.

2017-04-25 13:14

Z międzykulturową wizytą u Tatarów oraz fundacji „Dialog”

W dniu 19 i 20 kwietnia 2017 r. pracownicy Centrów Pomocy Migrantom i Uchodźcom odbyli międzykulturową wizytę na Podlasiu. Gospodarzem spotkania była Caritas Archidiecezji Białostockiej, na której terenie od ponad 20 lat zespół CPMiU wspiera cudzoziemców. W ramach projektu „Nowy Dom Polska” kolejny raz mieliśmy okazję wymienić dobre praktyki i doświadczenia w niesieniu pomocy dla osób przybywających do Polski z innych krajów.

2017-02-01 10:46

Ferie w mieście też mogą być fajne

Ferie w mieście nie musza być nudne , nie trzeba koniecznie gdzieś wyjeżdżać , żeby świetnie się bawić i odpocząć od szkoły.

Oto krótki reportaż z zajęć dla dzieci , które mają w Polsce zalegalizowany pobyt.