Dzień 10: Quiz

Przyszedł czas, w którym musieliśmy zakończyć wakacyjne zajęcia na świetlicy. Tego dnia zorganizowaliśmy quiz z wiedzy zdobytej podczas trzydniowego pobytu w „Krainie Rumianku”. Tym razem podzieliliśmy się na 3 grupy. Pytań było aż 85 z różnych dziedzin:

• z dawnych metod uprawy ziemi,
  • ze sprzętów rolniczych,
  • z wyglądu i wyposażenia dawnych chat chłopskich,
  • z kulinariów,
  • z dawnych zajęć domowych,
  • z ziołolecznictwa
  • i wielu innych dziedzin.

Emocje były ogromne zwłaszcza, że grupy toczyły wyrównany pojedynek. Niewielką przewagą punktową turniej wygrała grupa o nazwie „PANTERY”.

Szczególną atrakcją tego dnia było tworzenie własnego teledysku do piosenki „Spod herbu jelenia” – Tomi MNH. Jest to utwór autorstwa naszych starszych kolegów z Parczewa, który opowiada o historii miasta. Do piosenki wymyśliliśmy także choreografię, a całość udało nam się sfilmować za pierwszym razem.

Na koniec zajęć otrzymaliśmy pachnące i kolorowe upominki, które z pewnością będą nam przypominały o tych kilku wakacyjnych dniach, spędzonych w fajnej atmosferze. Bardzo dziękujemy za wsparcie i możliwość uczestniczenia w projekcie „Perfecta – Mój talent”.

Perfecta – Mój Talent 2013, dzień 10

2013-08-09