Caritas Diecezji Siedleckiej KRS 0000223111

Kochani,

Właśnie ruszyła odsłona kampanii 1% na rzecz Caritas Diecezji Siedleckiej „Twój 1% ma wiele twarzy”, która ma na celu zachęcenie przekazania 1% podatku na rzecz naszej organizacji.

Tegoroczna akcja jest nastawiona na uświadomienie znaczenia wartości przekazanego 1% podatku oraz ukazanie wachlarza świadczonej pomocy przez Caritas Diecezji Siedleckiej. Każdy z naszych Ambasadorów ma za sobą jakąś historię. Każda jest inna, ale łączy je jedno – wytrwałość w dążeniu do celu, walka o marzenia, walka o zdrowie, pomimo pojawiających się momentów zniechęcenia i zwątpienia. Bez Państwa wsparcia, nie byłoby to możliwe i dzisiaj nie oglądalibyśmy ich uśmiechniętych twarzy. Poprzez naszą akcję udowadniają, że niemożliwe nie istnieje, a gdy obok jest ktoś, kto wyciągnie swoją pomocną dłoń, wszystko jest możliwe. Zaprosiliśmy do współpracy różne osobowości, które zderzają się ze sobą różnymi historiami. Pokazują, że walka, determinacja i marzenia mają różne oblicza i dzięki Państwa wsparciu dzisiaj są w miejscu, w którym śmiało można mówić o sukcesie.

Wierzymy, że po raz kolejny obdarzą nas Państwo swoim zaufaniem i dokonają właściwego wyboru.

Serce podpowie, Ty zdecyduj!

Spot zachęcający do przekazania 1% podatku Caritas Diecezji Siedleckiej

Obejrzyj i zdecyduj

Dyrektor Caritas Diecezji Siedleckiej zachęca do przekazania 1% podatku

Obejrzyj i zdecyduj

Jak przekazać 1% podatku

SPOSÓB 1: Możesz bardzo łatwo rozliczyć deklarację podatkową przez internet, korzystając z systemu e-Pity Online i przekazując 1% podatku na rzecz Caritas Diecezji Siedleckiej. Aby to zrobić kliknij na przycisk poniżej.

Program do rozliczania PIT 2016 online - e-pity 2016

SPOSÓB 2: Możesz także rozliczyć się metodą tradycyjną, wypełniając deklarację ręcznie. W tym celu:

1. Oblicz 1% z ogólnej kwoty Twojego podatku dochodowego.
  2. Wpisz wartość 1% (w zaokrągleniu do pełnych złotych w dół, np. 1,57 zł = 1,00 zł) w odpowiednią rubrykę Twojego zeznania podatkowego.
  3. Wybierz Caritas Diecezji Siedleckiej z wykazu organizacji pożytku publicznego poprzez podanie jej nazwy i numeru wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego (KRS nr 0000223111).
  4. Pamiętaj! Możesz przekazać odpis 1% tylko dla jednej organizacji! Nie dokonuj żadnych wpłat, pieniądze na konto wybranej organizacji przekaże Urząd Skarbowy.
  5. Jeśli chcesz przekazać 1% na szczegółowy cel, należy w części zeznania zatytułowanej „Informacje uzupełniające” wpisać odpowiedni cel. Wybierz z widocznej na początku strony listy "TWÓJ 1% WSPIERA".

Twój 1% wspiera także

„Pomagamy też przez …”

• 19 Parafialnych Zespołów Caritas
  • 73 Szkolnych Kół Caritas