Kto potrzebuje naszego wsparcia?

2019-05-14 14:35

Uratowały się z płonącego domu w środku nocy w Łukowie. Dziś córka z mamą potrzebują pomocy.

Pani Aneta Chilińska i jej mama zostały bez dachu nad głową. Dom, w którym mieszkały w Łukowie spłonął. Spaliły się meble, wyposażenie kuchni, pokoi i  łazienki, ubrania, wszystkie pamiątki rodzinne i artykuły spożywcze. Dom łącznie z fundamentami został już rozebrany przy pomocy  sąsiadów, strażaków oraz rodziny i znajomych.  Na razie mieszkają u siostry. Poszkodowane chcą odbudować  dom. W tej sytuacja ważna jest każda pomoc. Można ofiarować materiały budowlane: cegłę, beton, części hydrauliczne. Do tej pory wsparcie zaoferował już elektryk, tynkarze, tartak. Panie otrzymały także stal. Pomoc zaoferowała również ekipa murarska i biuro projektowe oraz  kilka innych osób o wielkim i pomocnym sercu.

Bez wsparcia finansowego darczyńców Panie nie będą w stanie dokonać odbudowy. Dlatego za pośrednictwem Caritas Diecezji Siedleckiej Pani Aneta prosi o pomoc ludzi, którym nie jest obojętna ludzka tragedia.

Pani Aneta Chilińska posiada utworzone subkonto w naszej organizacji.

Wpłat prosimy dokonywać na konto:

BS Siedlce 21 9194 0007 0027 9318 2000 0260

z dopiskiem „47418 - Chilińska Aneta”

(AP)

2019-05-14