Kto potrzebuje naszego wsparcia?

Pomoc dla Elżbiety Osiak

2014-11-25 08:29

Ela śpiąca królewna…

Kiedy zasypiamy każdego wieczora nie zdajemy sobie sprawy, nie myślimy o tym, że być może jutro nie obudzimy się, bądź obudzimy się w innej rzeczywistości. Poranek 3 grudnia 2009 roku niestety należał do tych z innej rzeczywistości i zmienił życie rodziny Państwa Osiak jak za dotknięciem różdżki najgorszej na świecie czarownicy. Pani Ela, żona i matka szóstki dzieci wstała jak co dnia o 6.25 , pięć minut później jej serce zatrzymało się. Pomimo natychmiastowej reanimacji, błyskawicznego przewiezienia do szpitala, podaniu wszelkich możliwych leków i zrobieniu setki badań, Pani Ela nie odzyskała świadomości i nie było z nią żadnego kontaktu. Obecnie stan Pani Elżbiety można określić jako ustabilizowany. Rodzina wkłada wiele ciepła i miłości w opiekę, rehabilitację a także stara się zapewnić niezbędne materiały i środki, które poprawią komfort życia Pani Elżbiety.

Systematyczna rehabilitacja Pani Eli jest możliwa przede wszystkim dzięki pieniądzom uzyskanym z 1% od podatku oraz darowizn. Zgromadzone środki rodzina może przeznaczyć na leczenie, rehabilitację oraz artykuły sanitarne, sprzęt rehabilitacyjny itp.

Pomimo wszelkich trudności rodzina każdego dnia walczy z przeciwnościami, NFZ-em, brakiem pieniędzy. Pan Jarosław, mąż Elżbiety prowadzi bloga - www.spioszek.wordpress.com, w którym opisuje swoje zmagania z niepełnosprawnością żony oraz daje nadzieję innym rodzinom w podobnej sytuacji i utwierdza że w tej „innej rzeczywistości” można normalnie żyć.

Pani Elżbieta posiada specjalnie utworzone subkonto w naszej organizacji z przeznaczeniem na gromadzenie środków na leczenie, rehabilitacje itp.

W związku z powyższym, zwracamy się z serdeczną prośba do wszystkich ludzi o otwartym sercu, wrażliwych na potrzeby innych do wpłacania dobrowolnych wpłat, 1% podatku oraz darowizn na konto:

BS Siedlce 78 9194 0007 0027 9318 2000 0010,
KRS 0000223111, z dopiskiem „21715 - Osiak Elżbieta”.

Serdecznie dziękujemy za każdy gest dobroci z Państwa strony, bo 1% daje 100% zdrowia, szczęścia i radości.

Informacje oraz zdjęcie dzięki uprzejmości męża Pani Elżbiety, Pana Jarosława Osiak.