Kto potrzebuje naszego wsparcia?

Pomoc dla Katarzyny Janiszek

2016-08-08 09:25

Katarzyna Janiszek ma 23 lata i mieszka w Grabowie Szlacheckim. Jest osobą radosną, uśmiechniętą oraz pełną optymizmu i chęci do życia. Niestety zachorowała na guza mózgu. Jej życie zależy od pomocy ludzi, dzięki której jest szansa, że uzbiera środki na kosztowne leczenie.

We wtorek 03 listopada 2015 roku Kasia odebrała wynik TK, który zmienił w jej życiu wszystko. Zdiagnozowano guza mózgu. Kobieta nie poddała się i 30 listopada przeszła operację, podczas której guz został usunięty. Każdy dzień był pełen napięcia, bo musiała czekać na wyniki z badania patomorfologicznego. Na początku grudnia otrzymała smutną i szokującą wiadomość – okazało się, że jest ro gwiaździak anaplastyczny.

Kolejnym etapem jej leczenia był pobyt w Centrum Onkologii Ziemi Lubelskiej, gdzie przeszła radioterapię i chemioterapię. Po szpitalu zalecono Katarzynie chemioterapię, którą niestety przerwano, gdyż po kontrolnym badaniu TK a następnie MRI głowy okazało się, że jest wznowa. Aktualnie kobieta jest po konsultacji lekarskiej w Niemczech, gdzie okazało się, że ma szanse pojechać tam na leczenie, które jest bardzo kosztowne – wynosi 168 000 złotych, a to przekracza jej możliwości finansowe. Kobieta mieszka z rodzicami, ich sytuacja materialna jest bardzo ciężka.

Katarzyna miała kiedyś tysiące planów, głowę wypełniały jej marzenia (mniej lub bardziej realne). – Dziś mam tylko jedno pragnienie – jedno, ale za to niezwykle silne – bardzo chcę żyć. Mam o co walczyć, nie chcę się poddawać, dlatego potrzebuję wsparcia finansowego oraz proszę o modlitwę – apeluje K. Janiszek.

Katarzyna Janiszek posiada utworzone subkonto w naszej organizacji, na które można przekazywać 1% podatku oraz inne darowizny.

Wpłat prosimy dokonywać na konto: BS Siedlce 78 9194 0007 0027 9318 2000 0010

z dopiskiem „35910 – Janiszek Katarzyna”.

Przeczytaj artykuł z Echa Katolickiego

20160802_janiszek_katarzyna