Kto potrzebuje naszego wsparcia?

Pomoc dla Kingi Kruszewskiej

2017-11-21 10:38

tl_files/gallery/caritas/subkonta/kruszewska_kinga/2.jpg17 –letnia Kinga od pierwszych dni swojego życia stawia czoła przeciwnościom losu. Po urodzeniu dostała 1 punkt w skali Apgar. Miała niewielkie szanse na przeżycie. A jednak nie poddała się.

Kinga obciążona jest schorzeniami takimi jak: autyzm, upośledzenie umysłowe oraz niepięcie mięśni rąk i nóg. Mimo tych trudności dziewczyna ma wiele zainteresowań. Pięknie śpiewa i niejednokrotnie zachwyciła swoim głosem. Muzyka towarzyszy jej na co dzień. Wykazuje też talent sceniczny. Interesuje się geografią, historią i posiada dużą wiedzę w tych dziedzinach. Uwielbia czytać książki, które są jej najwierniejszym przyjacielem. My także możemy zostać jej przyjaciółmi i wesprzeć, tak bardzo potrzebną w jej funkcjonowaniu, rehabilitację.

Caritas Diecezji Siedleckiej otworzyła specjalne subkonto, na którym zbierane są środki na leczenie Kingi Kruszewskiej. Każdy, kto zechce wesprzeć Kingę Kruszewską, może przekazać 1% podatku (nr KRS 0000223111 z poniższym dopiskiem) lub wpłacić pieniądze na konto:

Caritas Diecezji Siedleckiej Bank Spółdzielczy O/ Siedlce PL 78 9194 0007 0027 9318 2000 0010

z dopiskiem: "25614 – Kruszewska Kinga"

Posłuchaj audycji Kingi Kruszewskiej. Audycja z dnia 25 stycznia 2018 r.