Kto potrzebuje naszego wsparcia?

Pomoc dla Marceli Łazugi

2014-12-29 11:35

Cześć! Mam na imię Marcelka, urodziłam się 25 listopada 2013 r. w Siedlcach. Zaraz po porodzie lekarze stwierdzili u mnie wadę genetyczną – zespół Downa.

Zespół Downa wiąże się z opóźnieniem psychoruchowym. Mimo tego, że mam już roczek nadal nie potrafię raczkować i samodzielnie siadać. Nie poddaję się – aby to nadrobić, każdego dnia dzielnie ćwiczę. Kiedy tylko jest to możliwe spotykam się z rehabilitantką, logopedą, terapeutą integracji sensorycznej, psychologiem. Ćwiczę też z Mamą w domu.

Jako dziecko z zespołem Downa jestem pod stałą opieką wielu specjalistów m. in. endokrynologa, genetyka, kardiologa, neurologa, lekarza rehabilitacji, okulisty, audiologa, psychologa. Praktycznie każda z tych wizyt wiąże się z długim oczekiwaniem lub dużym wydatkiem.

Dzięki Waszemu 1% i Waszym darowiznom będę mogła:

• Częściej korzystać z różnorodnych form rehabilitacji i terapii;

• Pokryć koszty leków (mam niedoczynność tarczycy) i suplementów, które muszę przyjmować;

• Korzystać ze wsparcia specjalistów, bez konieczności oczekiwania w długich kolejkach;

• Wyjechać na turnus intensywnej rehabilitacji.

Caritas zwraca tylko te koszty, które poniesiemy na leczenie i rehabilitację. Zanim dostaniemy zwrot Caritas sprawdzi zasadność wystawionych faktur tak, aby wasze pieniądze nie zostały zmarnowane.

Zachęcam Was z całego serca do wspierania mojego rozwoju. Chciałabym być samodzielna i dotrzymywać kroku swoim zdrowym rówieśnikom. Z Wasza pomocą będę mogła to osiągnąć!

Serdecznie dziękuję za każde wsparcie, dzięki Wam mam szansę na lepszą przyszłość!

- Marcysia Łazuga

Marcela Łazuga posiada utworzone subkonto w naszej organizacji, na które można przekazywać 1% podatku oraz inne darowizny. Wpłat prosimy dokonywać na konto:

BS Siedlce 78 9194 0007 0027 9318 2000 0010

z dopiskiem „32315 - Łazuga Marcela”.