Sala Rehabilitacji

Uczestnicy naszego WTZ Siedlce biorą udział w zajęciach ruchowych i rehabilitacyjnych. Każdy podopieczny przygotowany ma indywidualny program usprawnienia ruchowego opracowany przez rehabilitanta; z uwzględnieniem zaleceń oraz orzeczeń lekarskich.

Celem rehabilitacji jest stymulowanie rozwoju organizmu, rozwój sprawności psychofizycznej oraz kształtowanie prawidłowych nawyków ruchowych. Efektem zajęć rehabilitacyjnych jest widoczny postęp w zakresie lokomocji i samoobsługi. Dzięki ćwiczeniom prowadzonych systematycznie wzrosła siła oraz zdolność do wykonywania długotrwałego wysiłku fizycznego. Dodatkowymi zaletami płynącymi z uczestnictwa w zajęciach rehabilitacyjnych jest możliwość rozładowania emocji, rozluźnienie i odprężenie od typowych zajęć tematycznych. Nasza sala rehabilitacji wyposażona jest w rowerki treningowe, bieżnię, materace, drabinkę łóżko rehabilitacyjne oraz inny sprzęt rehabilitacyjny i gimnastyczny.

2015-11-29

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach