Wspieraj Caritas

08-124 Mokobody
mail: wtzkisielany@caritas.pl

Nasi darczyńcy

Nie ma dostępnych aktualności.

2019-09-26 15:37

"Pożegnanie lata" w Legionowie

W dniu 26.09.2019r odwiedziliśmy Caritas Diecezji Warszawsko- Praskiej  Warsztat Terapii Zajęciowej Św. Rity w Legionowie. Piknik z okazji „Pożegnanie lata” sprawił  nam wielką radość gdyż znaleźliśmy się w gronie przyjaciół i uczestniczyliśmy we wspólnej zabawie.

2019-09-25 12:38

Caritas: Akcja sprzątania lasu ciągle potrzebna!

46 osób z niepełnosprawnością, w tym korzystający z wózka inwalidzkiego czy kuli, oraz ich 14 opiekunów posprzątało 24 września 2019r. lasy w Gminie Mokobody. Zebrali 62 worki śmieci. Akcję pod patronatem św. Franciszka z Asyżu, zorganizował Caritas Diecezji Siedleckiej Warsztat Terapii Zajęciowej w Kisielanach. To już druga edycja porządkowania terenów leśnych.

2019-09-23 10:20

Caritas: Razem posprzątają las

Ponad 50 worków śmieci zebrali w ubiegłym roku niepełnosprawni z trzech Warsztatów Terapii Zajęciowej, prowadzonych przez Caritas Diecezji Siedleckiej, podczas akcji sprzątania lasu na terenie Powiatu Siedleckiego – Gminy Mokobody. Ile będzie ich w tym roku? Tego dowiemy się 24 września 2019r., podczas porządków w lesie, którym patronuje św. Franciszek z Asyżu.

2019-09-19 15:24

Wycieczka do Kozłówki, Kocka i Radzynia Podlaskiego

W dniu 19.09.2019 nasi opiekunowie zrobili nam dzień wolny od codziennych zajęć i zabrali całą grupę na jednodniową wycieczkę po naszych przepięknych i malowniczych  miastach: Kozłówka – Kock - Radzyń Podlaski.

2019-09-18 15:11

Warsztaty w Urzędzie Pracy i wizyta w MUSI

W dniu 17-18.09.2019 udaliśmy się z ponowną wizytą do Urzędu Pracy w Siedlcach, na cykliczne  warsztaty w „Klubie pracy”.