Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

Ferie zimowe 2015r

Ferie zimowe dobiegły końca. Dla naszej Świetlicy był to okres, w którym skupialiśmy się nad organizacją czasu wolnego naszych Milusińskich. Codziennie każde z dzieci mogło znaleźć coś dla siebie.

W ciągu dwóch tygodni ferii, dzieci wzięły udział w różnego rodzaju atrakcjach i spotkaniach, m.in. w urodzinach świetlicowych, spotkaniu ze st. asp. Panem Januszem Cabajem z Wydziału Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej Policji w Siedlcach, który przypomniał dzieciom o zasadach bezpiecznego poruszania się po drodze i bezpieczeństwie podzas ferii zimowych. Po wygłoszonej prelekcji, każde z dzieci miało możliwość przejechać się na symulatorze motoroweru. Trzeba przyznać, że z naszych dzieci zapowiadają się nieźli kierowcy!:). Odwiedziliśmy także siedleckie kino, gdzie z zaciekawieniem obejrzeliśmy bajkę pt. "7 krasnoludków ratuje Śpiącą Królewnę". Mieliśmy również okazję spędzić wspaniały czas w kręgielni "Lemon", gdzie dzieci mogły sprawdzić swoje umiejętności w rzucaniu kulami, podczas godzinnego pobytu na torach. Uczestnicy zabawy na kręgielni, do samego końca zmagali się i rywalizowali między sobą o największą liczbę punktów. Po tak aktywnie spędzonym popołudniu, wszyscy posilili się smacznym posiłkiem. W czasie ferii wzięliśmy też udział w ciekawej lekcji muzealnej pt. "O herbie Siedlec" w Muzeum Regionalnym w Siedlcach. Po wysłuchaniu historii o herbie naszego miasta, każdy uczestnik miał za zadanie zgodnie z instrukcją pokolorować właśnie taki herb, co wcale nie było takie proste :). Odwiedziliśmy także uwielbianą przez wszystkich Salę Zabaw "Młynek", gdzie każdy mógł się wyszaleć do woli :)

Oczywiście, poza licznymi atrakcjami, jakie czekały każdego dnia, miały miejsce także: zajęcia plastyczne, podczas których dzieci wykonywały laurki i piękne kwiatki dla swoich Babć i Dziadków z okazji ich święta, zajęcia taneczne, zajęcia z psychologiem, Dzień Sportu oraz konkurs "Mam Talent". Nie zabrakło również Karnawałowego Balu Przebierańców, podczas którego wspaniale się bawiliśmy! Czas ferii upłynął w miłej atmosferze, czego dowodem są uśmiechnięte buzie naszych Dzieci na zamieszczonych zdjęciach :). Wszyscy z niecierpliwością czekają już następnych ferii! :).

Posłuchaj wypowiedzi kierownik Świetlicy Socjoterapeutycznej

Posłuchaj wypowiedzi podopiecznych Świetlicy Socjoterapeutycznej