Aktualności Świetlicy Socjoterapeutycznej

XV Koncert Integracyjny "Ten Sam Świat"

Dnia 28 października 2015 roku dzieci ze Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej wzięły udział w XV Koncercie Integracyjnym „Ten Sam Świat” pod hasłem „Ze starej płyty”, zorganizowanym przez działający przy Caritas Diecezji Siedleckiej Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach. Patronat honorowy nad koncertem objął Biskup Siedlecki ks. Kazimierz Gurda oraz Prezydent Miasta Siedlce Wojciech Kudelski.

Podczas tej edycji Koncertu, nasze dzieci na deskach Centrum Kultury i Sztuki im. A. Meżeryckiego Scena Teatralna Miasta Siedlce, zaprezentowały piosenkę z repertuaru „Pod Budą” pt. „Bardzo smutna piosenka retro”. Do występu nasze pociechy przygotowywały się pod czujnym okiem Pani Agnieszki Szymani.

Mimo tremy małych artystów, występ udał się wspaniale! Publiczność śpiewała, klaskała i dobrze się bawiła. Na koniec dzieci otrzymały gromkie brawa, pamiątkową statuetkę, która będzie przypominała nam o występie, a także upominek od organizatorów koncertu:).

Dziękujemy Organizatorom za zaproszenie i miło spędzony czas! Z niecierpliwością czekamy już na kolejną edycję Koncertu! Uśmiech

2015-10-29

Zdjęcia: Świetlica Socjoterapeutyczna w Siedlcach