Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

I Piknik Integracyjny w Kisielanach

W minioną środę, 24 czerwca grupa reprezentująca naszą placówkę - WTZ Siedlce - udała się do Kisielan. Celem naszej wizyty był udział w I Pikniku Integracyjnym zorganizowanym przez zaprzyjaźniony Warsztat Terapii Zajęciowej z Kisielanach. Piknik zgromadził wszystkie Warsztaty Terapii Zajęciowej działające pod skrzydłami Caritas Diecezji Siedleckiej.

Otwarcia I Pikniku Integracyjnego dokonała Pani Kierownik WTZ Kisielany Urszula Pietrasik. Po oficjalnym otwarciu i przywitaniu wszystkich przybyłych gości rozpoczęliśmy wspólne grillowanie, a na ruszt trafiły przepyszne karkówki, kiełbaski i kaszanki. Gdy już wszyscy napełniliśmy żołądki nadszedł czas na wspólne tańce, gry i zabawy. Dyskoteka pod chmurką, gry sportowe i mini turniej w boule to zajęcia, które towarzyszyły nam przez cały dzień. Największą zaletą I Piknik Integracyjnego była możliwość spotkania się wszystkich placówek WTZ w jednym miejscu i wspólna integracja.

2015-06-29

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach