Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

Otwarte Katolickie Radio Podlasie

W dniu dzisiejszym (23.06.2015r.) nasza placówka gościła w budynku Katolickiego Radia Podlasie mieszczącym się przy ul. Bpa Świrskiego 56. Właśnie dzisiaj każdy zainteresowany pracą dziennikarzy lokalnej rozgłośni mógł zawitać do KRP na Dzień Otwartych Drzwi. Z tej okazji skorzystaliśmy i my, Uczestnicy WTZ Siedlce.

Naszą wizytę w radio zaczęliśmy od zwiedzenia gabinetu Dyrektora Katolickiego Radia Podlasie, księdza Sławomira Kapitana. Następie udaliśmy się do studia nagrań, gdzie pokrótce zapoznaliśmy się z pracą realizatora i dziennikarza, dowiedzieliśmy się jak wygląda nagranie oraz poznaliśmy sprzęt umożliwiające pracę w radio.

Zwieńczeniem naszej wizyty w Katolickim Radiu Podlasie był udział w programie na żywo. Pani Kierownik WTZ Siedlce Katarzyna Pieniak, terapeuta Pan Mirek Chromiński oraz Uczestnicy w składzie Milena Krzewicka, Tomasz Chojecki, Jacek Brodzik, Anna Kargol oraz Agnieszka Rejtczak na antenie KRP rozmawiali o naszej placówce; zajęciach w poszczególnych pracowniach i pracy w WTZ.

2015-06-26

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach