Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

Malowanie ścian w WTZ

Kilka dni przed przerwą wakacyjną w naszym Warsztacie Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Siedleckiej przy ul. Bpa Świrskiego 57 rozpoczął się remont.

Pracownie i pomieszczenia użytkowe wysłużyły się już podopiecznym, dlatego wymagały odświeżenia.  W początkowym etapie remontu pomagali pracownicy Centrum Integracji Społecznej Caritas Diecezji Siedleckiej przy ul. Budowlanej 1 z sekcji remontowo – porządkowej. Pomalowali korytarz i sufity w pracowniach. Pozostałe prace wykonali pracownicy WTZ.

Po kilkunastu dniach ciężkiej pracy udało się nam wyremontować pracownię gospodarstwa domowego, pracownię doświadczania świata, muzyki  i teatru, pracownię multimedialną oraz reklamowo - poligraficzną, a także toalety, salę rehabilitacji i gabinet pielęgniarski.

„Pragniemy serdecznie podziękować Studiu Dekoral mieszczącemu się na ul. Warszawskiej w Siedlcach za okazaną pomoc i fachową poradę w sprawach remontowych” –  podkreśla pani Katarzyna Pieniak – kierownik WTZ.

2014-09-04

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach