Aktualności Warsztatu Terapii Zajęciowej

WTZ Siedlce na VII Jarmarku św. Stanisława

W dniach 9 – 10 maja, w centrum naszego miasta już po raz VII odbył się Jarmark św. Stanisława. Organizatorem jarmarku był Miejski Ośrodek Kultury z Siedlec, a patronat honorowy nad targami objął Biskup Siedlecki oraz Prezydent Miasta Siedlce. Jak co roku Jarmark św. Stanisława miał charakter targowo – wystawowy oraz kulturalny. Tegoroczna, VII edycja jarmarku zgromadziła ponad dwustu wystawców wśród, których znalazł się również i nasz WTZ Siedlce.

W trakcie dwudniowych targów wystawcy prezentowali swoje wyroby m.in. ekologiczną żywność czy wyroby rękodzieła artystycznego. Każdy chętny mógł wziąć udział w bezpłatnych warsztatach garncarskich i spróbować swoich sił na kole garncarskim; warsztatach wikliniarstwa czy pokazie kowalstwa artystycznego.

Drugiego dnia targów nasz WTZ miał możliwość wystąpienia na scenie folkowej. Nasza placówka zaprezentowała piosenkę Anny German „Tak mało trzeba nam” oraz układ taneczny do utworu „YMCA” grupy Village People.

2014-05-10

Zdjęcia: Warsztat Terapii Zajęciowej w Siedlcach