Aktualności Wypożyczalni Sprzętu Rehabilitacyjnego

Łóżka od Caritas Polska

W poniedziałek 27 lutego 2017 r. do Caritas Diecezji Siedleckiej trafiło 19 nowych łóżek rehabilitacyjnych, które przekazała Caritas Polska w ramach kampanii 1% „Ile kosztuje życie?” i 4 ssaki. Siedlecka organizacja zakupiła do łóżek taką samą liczbę materaców, aby kompleksowo nieść pomoc poprzez Wypożyczalnie Sprzętu Rehabilitacyjnego, które prowadzi. Ponadto 15 marca do Siedlec przyjechały 4 koncentratory tlenu.

- Łóżka są bardzo funkcjonalne. Obsługuje się je za pomocą pilota, dzięki czemu łatwiej jest się opiekować osobą chorą, niepełnosprawną czy w podeszłym wieku. Dużą zaletą jest to, że można je rozłożyć i ponownie złożyć, a lekka konstrukcja pozwala na transport nawet na kilkunaste piętro bloku mieszkalnego – mówi Tomasz Wasilczuk z Wypożyczalni Sprzętu Rehabilitacyjnego w Siedlcach.

Sprzęt trafi do 4 wypożyczalni siedleckiej Caritas (oprócz Siedlec są one w Białej Podlaskiej, Parczewie i Radzyniu Podlaskim).

Uprzejmie prosimy o cierpliwość, ponieważ pomimo dostaw, są dość spore kolejki na sprzęt.

Sprzęt od Caritas Polska

2017-03-16