Aktualności Caritas Diecezji Siedleckiej

Biała Podlaska: Prezydent odwiedził Caritas na pikniku

Integracja przy grillu, której towarzyszyła muzyka wykonana na gitarze przez Prezydenta Miasta Biała Podlaska, Michała Litwiniuka – tak wyglądało we wtorek 15 czerwca 2021 r. letnie spotkanie uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej i Środowiskowego Domu Samopomocy przy ul. Warszawskiej 15 w Białej Podlaskiej, prowadzonych przez Caritas Diecezji Siedleckiej. Specjalny gość jest nie tylko włodarzem miasta, ale również przyjacielem placówek Caritas, skierowanych do osób z niepełnosprawnościami. Panu Prezydentowi towarzyszyła Gabriela Kuc-Stefaniuk, Rzecznik Prasowy Urzędu Miasta.

- Nasz włodarz znany jest z talentu wokalnego, więc nie musieliśmy go długo namawiać, żeby cos nam zaśpiewał – mówi Anna Jakubiak, kierownik Środowiskowego Domu Samopomocy w Białej Podlaskiej.

Impreza skierowana do uczestników placówek Caritas była możliwa z uwagi na zmniejszenie obostrzeń związanych z pandemią koronawirusa.

(AN)

2021-06-15