Aktualności Caritas Diecezji Siedleckiej

III Jesienna Zbiórka Żywności - podsumowanie

Caritas Diecezji Siedleckiej w dniach 30 września - 1 października 2016 roku przeprowadziła III Jesienną Zbiórkę Żywności pod hasłem „Podziel się z potrzebującymi tym, czego im brakuje” na terenie Siedlec i diecezji siedleckiej. Zbiórka okazała się sukcesem – zebrano 5273 kg żywności z długim terminem ważności. Ostatecznie jedzenie w postaci 530 paczek wydano najbardziej potrzebującym rodzinom z terenu diecezji.

W zbiórkę włączyło się 7 Parafialnych Zespołów Caritas, 12 Szkolnych Kół Caritas, wolontariusze z Centrum Wolontariatu w Siedlcach oraz 1 Zespół Szkól Ponadgimnazjalnych „Ekonomik”. Podczas zbiórki swój czas na ten cel poświeciło w sumie 397 wolontariuszy, którym należą się ogromne podziękowania za podjęty trud i zaangażowanie.

Zbiórkę przeprowadzono łącznie w 39 sklepach: sieciowych (Topaz, Stokrotka, Biedronka, Kaufland, Carrefour, Carlos, PSS „Społem”) i prywatnych sklepach osiedlowych. Żywność zbierano w Siedlcach, Ulanie Majoracie, Międzyrzecu Podlaskim, Chodowie, Rykach, Białej Podlaskiej, Miastkowie  Kościelnym, Parczewie i Łukowie.

Organizacja serdecznie dziękuje wszystkim, którzy włączyli się w akcję.

2016-10-10

III Jesienna Zbiórka Żywności - podsumowanie

Zdjęcia: Wolontariusze SKC z I Liceum Ogólnokształcącego im. J. I. Kraszewskiego w Białej Podlaskiej