Aktualności Caritas Diecezji Siedleckiej

Jesienna Zbiórka Żywności zakończona sukcesem

Zebraliśmy blisko 5 ton żywności! Caritas Diecezji Siedleckiej w dniach 2 - 3 października 2015 roku przeprowadziła Jesienną Zbiórkę Żywności na terenie Siedlec i Diecezji Siedleckiej.

Akcję zorganizowano dzięki włączeniu się 4 Parafialnych Zespołów Caritas (PZC), 18 Szkolnych Kół Caritas (SKC), Centrum Wolontariatu, jednej jednostki Caritas (Ośrodek Interwencji Kryzysowej w Parczewie) i Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 Siedlcach. Swój czas i zaangażowanie ofiarowało 453 wolontariuszy.

Dziękujemy serdecznie wszystkim, którzy aktywnie włączyli się w to przedsięwzięcie, poświęcili swoją energię i zachęcali klientów sklepów do podarowania żywności. Wyrazy wdzięczności należą się również kierownikom sklepów za owocną współpracę. Tym razem łącznie otrzymaliśmy 4753,639 kg produktów żywnościowych z długim okresem ważności. Wielkie wyrazy uznania przekazujemy darczyńcom, dzięki którym 500 paczek trafiło do najbardziej potrzebujących z diecezji.

Jesienna Zbiórka Żywności

2015-10-20