Włącz pomaganie. #REMONTUJ OPPP Caritas Diecezji Siedleckiej

Startujemy z kampanią Kilometry Dobra 2021! Potrzebujemy 60.000 PLN na remont i doposażenie Okręgowego Ośrodka Pomocy Pokrzywdzonym Przestępstwem w Siedlcach, z którego obecnie korzysta ponad 600 osób.

Otwarcie Cafe Fryderyk w Siedlcach

W czwartek 29 lipca 2021 r. w Siedlcach odbędzie się oficjalne otwarcie kawiarni Cafe Fryderyk, w której pracować będą osoby z niepełnosprawnościami. Organizatorzy serdecznie zapraszają do Parku Handlowego Arche przy ul. Brzeskiej 134 (wejście F).

Apel biskupa Kazimierza Gurdy o pomoc dla poszkodowanych w nawałnicach i powodziach w Polsce oraz krajach europejskich

Czcigodni Księża, Drodzy Diecezjanie! W ostatnich dniach zarówno Polskę, jak i niektóre kraje europejskie, nawiedziły gwałtowne nawałnice i powodzie, przynosząc ogromne zniszczenia oraz cierpienie i śmierć wielu osób.

Komunikat: Wypożyczalnia Sprzętu Rehabilitacyjnego w Siedlcach nieczynna

Uprzejmie informujemy, że w dniach od 26 lipca 2021 r. do 06 sierpnia 2021 r. Wypożyczalnia Sprzętu Rehabilitacyjnego przy ul. Budowlanej 1 w Siedlcach będzie nieczynna. Za utrudnienia przepraszamy.

Siedlce: CIS wyróżniony w konkursie „Mazowiecka Marka Ekonomii Społecznej 2021”

Centrum Integracji Społecznej w Siedlcach Caritas Diecezji Siedleckiej po raz kolejny zostało docenione wyróżnieniem w VI edycji konkursu „Mazowiecka Marka Ekonomii Społecznej” w kategorii Reintegracja. Jednostka wspiera ludzi znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej, realizując na co dzień reintegracją zawodową poprzez praktyczną naukę zawodu i reintegrację społeczną.

Siedlce, Parczew: Wakacje 2021 na świetlicach Caritas

Trzy świetlice prowadzone przez Caritas Diecezji Siedleckiej rozpoczęły wakacyjne półkolonie. Organizacja przygotowała dla podopiecznych zajęcia, zabawy i atrakcje. Wśród nich m.in.: wyjścia do kina, kręgielni, na trampoliny, tworzenie obrazów z suszonych liści i kwiatów, zajęcia kulinarne, sportowe oraz muzyczne malowanie.

Najlepsze życzenia z okazji Dnia Ojca

W Dniu Ojca przekazujemy serdeczne życzenia: opieki Matki Bożej i Świętego Józefa, zdrowia, radości i wdzięczności najbliższych za codzienny trud i wytrwałą pracę. Niech ten moment będzie okazją, by naszym Tatom podziękować i docenić ich starania.

Caritas Diecezji Siedleckiej: Podopieczni z Białej Podlaskiej żeglowali na Mazurach

Nauczyli się wiązać węzły, sterowali łodzią, śpiewali szanty, wygrywali konkursy, a w ramach integracji bawili się na dyskotekach – te niesamowite wrażenia zapamiętają z wyjazdu na Mazury podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy w Białej Podlaskiej, prowadzonego przez Caritas Diecezji Siedleckiej. W dniach 14-17 czerwca 2021 r. uczestniczyli w imprezie „Nieprzetarty Rejs” w Giżycku.

Caritas: Praca z Parczewa wśród nagrodzonych w ogólnopolskim konkursie!

Znamy wyniki 18. edycji Ogólnopolskiego Konkursu Plastycznego „Sztuka Osób Niepełnosprawnych”. 42 – letnia Grażyna Matejczuk z Caritas Diecezji Siedleckiej Warsztatu Terapii Zajęciowej w Parczewie przygotowała pracę „Bezszelestnie ku słońcu”, która otrzymała Wyróżnienie w kategorii: Tkanina i aplikacja.