Kto potrzebuje naszego wsparcia?

Ogień zabrał im dom. Potrzebna pomoc

Zdjęcie: Archiwum Anny SkorupskiejPani Anna Skorupska wraz z trójką dzieci w wyniku pożaru straciła dach nad głową oraz cały dobytek. Potrzebuje środków, aby wyremontować stary dom rodzinny w którym mogłaby zamieszkać razem z dziećmi i zapomnieć o dramacie jaki przeszli. Drodzy darczyńcy, pomóżmy rodzinie Skorupskich zebrać pieniądze, dzięki którym znajdą spokój i swoje miejsce.

Pani Anna Skorupska ma 38 lat i jest matką samotnie wychowującą trójkę dzieci (Paulina lat 7, Kamil, 8 lat, Oskar lat 18) i pracuje jako opiekunka dla starszych osób. Przed świętami wielkanocnymi spłonął dom, który wynajmowała. W wyniku pożaru straciła rzeczy osobiste, sprzęty AGD, oszczędności. Dosłownie wszystko.

Obecnie mieszka z dziećmi w parafii w Mordach w organistówce. Na wsi ma dom rodzinny, który jednak wymaga bardzo kosztownego generalnego remontu i jest poza jej zasięgiem finansowym. Dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc, wierząc, że dobrzy ludzie pomogą jej w tej trudnej sytuacji jaka ją spotkała. Koszt remontu, dzięki któremu Pani Anna wraz z dziećmi miałaby zapewniony dach nad głową to ok. 50 tys. zł. Gorąco prosimy naszych darczyńców o włączenie się w zbiórkę!

W celu wsparcia remontu domu rodziny, otworzyliśmy subkonto, na które można przekazywać darowizny. Gorąco zachęcamy do włączenia się w pomoc poprzez przekazywanie środków na konto Caritas Diecezji Siedleckiej Bank Spółdzielczy O/Siedlce 21 9194 0007 0027 9318 2000 0260 z dopiskiem „010423 Skorupska Anna”.

Można również pomóc poprzez 1,5% z odpisu podatku.
Należy w tym celu w odpowiednim miejscu rocznej deklaracji podatkowej PIT podać nasz numer KRS: 0000223111 oraz pamiętać o niezbędnym dopisku
 „010423 Skorupska Anna” w polu przeznaczonym na „cel szczegółowy 1,5 %”.

(AS,FS)

2023-05-12

Zdjęcia: Z archiwum Anny Skorupskiej

Darowizna elektroniczna: "010423 - Skorupska Anna"

Minimalna kwota to 1 zł!

Kwota jest zbyt duża, aby przekazać ją poprzez płatności elektroniczne! Jeśli chcą Państwo tak hojnie wesprzeć działania Caritas prosimy o wpłatę na rachunek bankowy. Dziękujemy!