Kto potrzebuje naszego wsparcia?

Pomoc dla Doroty Szostak

Zbieramy dla: Doroty Szostak
Lat: 46
Cel: Zakup protezy nogi
Musimy uzbierać: 40 000,00 PLN
Zebraliśmy: 823,40 PLN (na dzień 2020-09-29)
Z innych źródeł: 5 200,00 PLN
Brakuje: 33 976,6 PLN
Termin: 30 września (im szybciej, tym lepiej)
Numer subkonta: Caritas Diecezji Siedleckiej Bank Spółdzielczy O/Siedlce
21 9194 0007 0027 9318 2000 0260 z dopiskiem "50012 - Szostak Dorota"

Co się stało?

Zużyła się pierwsza proteza, którą Pani Dorota zakupiła po wypadku w 2006 roku za pieniądze z tytułu zadośćuczynienia pozyskane od sprawcy wypadku. Pani Dorota potrzebuje odzyskać mobilność, by kontynuować pracę. Praca jest warunkiem jej utrzymania i gwarancją spłacenia kredytu, jaki zaciągnęła na budowę skromnego lokum.

Kim jest Pani Dorota?

Nasza Podopieczna jest osobą samotną, po przeżyciu ciągu przykrych i dramatycznych w skutkach wydarzeń oraz przeciwności i trudności rodzinnych.  Do tego doszedł wypadek… Pani Dorota jednak się nie poddaje. Od października 2011 pracuje jako kontroler jakości w Hucie Szkła Czechy. Stara się usilnie, aby jej życie było znośne.

Dlaczego zbieramy?

Podopieczna zwróciła się do nas o pomoc w sfinansowaniu drugiej protezy, ponieważ chce aktywnie pracować i w ten sposób samodzielnie spłacić ciążący na niej kredyt.

Cała Historia

Darowizna elektroniczna: "50012 - Szostak Dorota"

Minimalna kwota to 1 zł!

Kwota jest zbyt duża, aby przekazać ją poprzez płatności elektroniczne! Jeśli chcą Państwo tak hojnie wesprzeć działania Caritas prosimy o wpłatę na rachunek bankowy. Dziękujemy!