Kto potrzebuje naszego wsparcia?

Pomoc dla Jana i Krystyny Najsów

Państwo Najsowie z Parczewa przeżyli we wrześniu 2020 r. pożar domu. Oni ocaleli, ale w płomieniach spłonęło niemal wszystko. W imieniu rodziny do Caritas Diecezji Siedleckiej - z prośbą o wsparcie - zwróciła się ich córka Marta Kieler. Organizacja założyła specjalne subkonto, na które można wpłacać środki na generalny remont pomieszczeń, by poszkodowani usunęli skutki żywiołu i mieli gdzie mieszkać.

Pożar wybuchł w domu rodziny 3 września 2020 r. około godz. 2:00 nad ranem. Wszystkiemu winne było spięcie instalacji elektrycznej w pokoju na najniższej kondygnacji. I choć budynek jest murowany, to do remontu nadaje się prawie wszystko.

W domu, na dwóch poziomach i poddaszu, tynki wymagają oczyszczenia z zadymienia, a w niektórych pomieszczeniach - nawet skucia do samej cegły. Niezbędne będzie położenie nowej instalacji elektrycznej i hydraulicznej, w tym grzejników. W dalszym etapie prac należałoby wylać posadzkę w pokoju, od którego rozpoczął się pożar, otynkować ściany, położyć gładzie i płyty regipsowe, pomalować i wykończyć łazienki.  Środki, które zostaną zebrane na subkoncie posłużą na zakup materiałów budowlanych.

W opisywanym domu mieszkali małżonkowie – Jan i Krystyna Najs (którzy są już na emeryturze) oraz 4-osobowa rodzina ich córki.

Caritas Diecezji Siedleckiej prosi o wsparcie rodziny, tak by w trudnych chwilach jej członkowie mogli poczuć się bezpiecznie i wrócić do normalności sprzed pożaru.

Każdy, kto zechce wesprzeć Państwa Jana i Krystynę Najsów, może przekazać 1% podatku (nr KRS 0000223111 z poniższym dopiskiem) lub wpłacić pieniądze na konto:

Caritas Diecezji Siedleckiej Bank Spółdzielczy O/ Siedlce

PL 21 9194 0007 0027 9318 2000 0260

z dopiskiem: "50319 – Najs Jan i Krystyna"

(AN)

2020-11-10