Kto potrzebuje naszego wsparcia?

Pomoc dla Józefa Karcza

Wiadomość o chorobie nowotworowej Pana Józefa spadła na Państwa Karczów niespodziewanie i raptownie. Małżeństwo z Siedlec znalazło się nagle w bardzo trudnej sytuacji i potrzebuje naszego wsparcia. Dajmy im razem nadzieję i wsparcie w trudnym momencie ich życia.

W styczniu 2021 r. Pan Józef Kracz (70 lat) doznał poważnego złamania kości szyjki udowej w wyniku czego wstawiono mu operacyjnie endoprotezę. Po dłuższym czasie ból jednak nie ustępował a leki przeciwbólowe nieznacznie uśmierzały ból. W maju, w celu wyjaśnienia niepokojących dolegliwości lekarz zlecił prześwietlenie, którego wynik był dla Pana Józefa i jego żony szokiem. Nowotwór kości! Podopieczny został niezwłocznie skierowany na leczenie i obecnie przeszedł już dwie operacje.

Leczenie, rehabilitacja i inne wydatki związane z chorobą stają się bardzo kosztowne i znacznie obciążają domowy budżet Państwa Józefa i Teresy Karczów. W związku z czym zwrócili się do Caritas Diecezji Siedleckiej o pomoc. Gorąco apelujemy do naszych wspaniałych darczyńców o pomoc w zebraniu środków potrzebnych do leczenia i rehabilitacji Pana Józefa.

Caritas Diecezji Siedleckiej otworzyła specjalne konto, na którym zbierane są środki na leczenie i rehabilitację Pana Józefa Karcza. Każdy, kto zechce wesprzeć mężczyznę i dołączyć do naszej zbiórki, może przekazać 1% podatku (nr KRS 0000223111 z poniższym dopiskiem) lub wpłacić darowiznę na konto:

Caritas Diecezji Siedleckiej Bank Spółdzielczy O/Siedlce 21 9194 0007 0027 9318 2000 0260

z dopiskiem: „50715 – Józef Karcz”.

(FSz)

Darowizna elektroniczna: "50715 – Karcz Józef"

Minimalna kwota to 1 zł!

Kwota jest zbyt duża, aby przekazać ją poprzez płatności elektroniczne! Jeśli chcą Państwo tak hojnie wesprzeć działania Caritas prosimy o wpłatę na rachunek bankowy. Dziękujemy!