Nie ma dostępnych aktualności.

Laptopy

Caritas Diecezji Siedleckiej otrzymała 6 laptopów, zakupionych przez Caritas Polska we współpracy z fundacją Pro Caritate w ramach akcji „Tornister Pełen Uśmiechów”. Nasza placówka otrzymała dwa laptopy. Podopiecznym naszej placówki będą służyły do nauki oraz poszerzania swoich zainteresowań.

Koniec roku 2019/2020

W czwartek 30 lipca br. w naszej placówce odbył się poczęstunek pożegnalny dla dzieci, które uczęszczały na zajęcia w naszej świetlicy przez rok 2019/2020. Nasi podopieczni przez miesiąc będą odpoczywać, by we wrześniu wrócić ochoczo i z entuzjazmem na zajęcia.

Przygotowania do Ultra-Maratonu

W piątek 24 lipca 2020 r. podopieczni Świetlicy Socjoterapeutycznej w Parczewie brali udział w przygotowaniach do Ultra-Maratonu „Piękny Wschód”. Dzieci oraz wychowawcy przygotowywali kanapki dla kolarzy. Następnie dzieci miały zajęcia sportowo rekreacyjne na stadionie MOSIR w Parczewie.

Ognisko

W czwartek 16 lipca br. podopieczni Świetlicy Socjoterapeutycznej w Parczewie uczestniczyli w ognisku w lesie, w wyznaczonym do tego miejscu. Dzieci aktywnie i rekreacyjnie spędziły czas: piekły kiełbaski i pianki, grały w różne dyscypliny sportowe m.in. w zbijaka, w piłkę nożną, delektowały się biskością przyrody. Zadowolone i wesołe bezpiecznie wróciły do swoich domów.

Zajęcia antystresowe

Dzisiejszego dnia (14.07.2020r.) nasi podopieczni mieli pogawędkę „Jak skutecznie radzić sobie ze stresem?”. W ramach pogawędki dzieci wykonywały antystresowe kolorowanki. Dzięki nim również ćwiczyły manualny ruch ręki i precyzję.

Nasi Darczyńcy