Nie ma dostępnych aktualności.

Dzień Kobiet

W dniu 9 marca dzieci ze Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie obchodziły wyjątkowe święto jakim jest Dzień Kobiet. Chłopcy przygotowali dla swoich koleżanek drobne upominki. Wszystkiego co najlepsze w tym wyjątkowym dniu i nie tylko :)

Wiosna tuż tuż

Korzystając z pięknej pogody dzieci ze Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie wraz z opiekunami wybrały się na spacer. Mieliśmy przyjemność korzystać, z wyjątkowej jak na pierwsze dni marca pogody. To było bardzo przyjemne i aktywnie spędzone popołudnie!

Urodziny Darka

Dzisiejszy dzień był naprawdę wyjątkowy! Mieliśmy przyjemność świętować wspólnie urodziny jednego z naszych podopiecznych. Dzieci wspólnie zaśpiewały „Sto lat” i złożyły koledze najserdeczniejsze życzenia. Wszystkiego co najlepsze Darku!

Żółty Talerz - paczki

Sytuacja związana z pandemią wirusa Covid-19 w naszym kraju to wyjątkowo trudny czas dla nas wszystkich. Mimo iż praca placówki jest zawieszona, staramy się wspierać naszych podopiecznych i ich rodziny. Dzięki projektowi „Żółty Talerz” mieliśmy możliwość przygotować paczki żywnościowe dla rodzin dzieci uczęszczających na zajęcia w Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie. Życzymy wszystkim dużo zdrowia i wytrwałości na ten czas.

Warsztaty kulinarne - "Żółty Talerz"

W dniu 19 lutego na Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas Diecezji Siedleckiej w Parczewie odbyły się małe warsztaty kulinarne. Dzieci przy wsparciu wolontariuszy i opiekunów, przygotowały na podwieczorek sałatkę warzywną. W jej skład weszły same zdrowe i wartościowe produkty. Podopieczni chętnie zajęli się obieraniem i krojeniem niezbędnych składników, a także połączeniem ich z jogurtem. Wszystkim bardzo smakowała!