Nie ma dostępnych aktualności.

Siedlce: Dzieci odmawiają Różaniec

„Szukajcie w Różańcu umocnienia i oparcia”- powiedział św. Jan Paweł II. Październik jest w szczególny sposób poświęcony modlitwie różańcowej. W kościołach organizowane są nabożeństwa. My również każdego dnia odmawiamy modlitwę z paciorkami, która jest najbardziej znaną formą kultu maryjnego w Polsce.

Siedlce: Wspominamy Anioła Stróża

Modlitwę do Anioła Stróża zna każdy z nas od dziecka. Wypowiadając ją prosimy, by nas strzegł o każdej porze dnia i nocy. W dniu wczorajszym obchodziliśmy wspomnienie Anioła Stróża. Z tej okazji przygotowaliśmy dla naszych podopiecznych wyjątkowe Anioły, które będą przypominać, że nigdy nie jesteśmy sami.

Siedlce: Wakacje – czas start!

Zakończenie roku szkolnego to moment, na który czeka wielu uczniów. 24 czerwca zaczęliśmy upragnione wakacje! Tego dnia wspólnie świętowaliśmy na naszej Świetlicy. Było bardzo wesoło i kolorowo.

Siedlce: Świetlica działa na maksa!

Za nami bardzo intensywne miesiące. W kwietniu nasze działania koncentrowały się na przygotowaniach do Dnia Dobra. Był to wyjątkowy dzień dla całej rodziny CARITAS. Liczne próby sprawiły, że śpiew dzieci hymnu „Błogosławieni Miłosierni” wywołał uśmiech na twarzach wszystkich zgromadzonych.

Zdjęcie: Beata Kur

Świetlica z sercem dla Ukrainy!

W związku z sytuacją na Ukrainie pragniemy przekazać dobre słowo i deklarację wsparcia duchowego. Będziemy o Was pamiętać każdego dnia w modlitwie.