Nie ma dostępnych aktualności.

Świetlice Caritas: Wraca praca zdalna

Zgodnie ze stanowiskiem Departamentu Polityki Rodzinnej Ministerstwa Rodziny i Polityki Społecznej, o którym poinformował Mazowiecki Urząd Wojewódzki w Warszawie w piśmie z dn. 07 stycznia 2021 r., świetlice prowadzone przez Caritas Diecezji Siedleckiej w Siedlcach do dnia 17 stycznia 2021 r. zobowiązane są ponownie realizować swoje zadania wyłącznie w wykorzystaniem metod i technik porozumiewania się na odległość. Oznacza to, że podopiecznym udzielana będzie jedynie pomoc zdalna.

Siedlce: Dzieci znów korzystają ze świetlic

Działalność Świetlicy Socjoterapeutycznej przy ul. Bpa I. Świrskiego 57 i Profilaktyczno-Wychowawczej przy ul. Floriańskiej 3, prowadzonych w Siedlcach przez Caritas Diecezji Siedleckiej, została ponownie wznowiona. Dzieci wróciły do placówek 4 stycznia 2021 r., ale biorąc udział w zajęciach muszą stosować się do obostrzeń epidemiologicznych.

Diecezja Siedlecka: 250 „Pudełek Szczęścia” dla dzieci z Caritas Diecezji Siedleckiej

Miłą niespodziankę otrzymały wczoraj (09 czerwca 2020r.) dzieci ze Świetlicy Socjoterapeutycznej prowadzonej przez Caritas Diecezji Siedleckiej przy ul. Świrskiego 57 w Siedlcach. Caritas Polska przygotowała dla nich zabawki, słodycze, kosmetyk i edukacyjne kolorowanki uczące bezpiecznych zachowań w czasie epidemii.

Siedlce: Odnowione sale czekają na dzieci ze Świetlicy

2 sale z nowiuśkimi podłogami, meblami, odmalowanymi ścianami i 500-litrowe akwarium czekają na dzieci ze Świetlicy Socjoterapeutycznej, prowadzonej przez Caritas Diecezji Siedleckiej przy ul. Bpa I. Świrskiego 57 w Siedlcach. Zakończył się remont, który trwał w kwietniu i maju 2020 r. Dzieci zobaczą sale już dziś - 28 maja bowiem wracają z izolacji, spowodowanej panującą pandemią koronawirusa.

Dzień Dziecka!

Z okazji DNIA DZIECKA składamy najlepsze życzenia!!!