Nie ma dostępnych aktualności.

Wyjście do kina

15 i 16 września 2021r. mogliśmy cieszyć się z wyjścia do Siedleckiej Galerii i kina „Helios” na familijną, przygodową oraz wzruszającą historię dla młodzieży pt.: „Czarny Młyn”

Gmina Mokobody: Las będzie czysty

Czy lasy, które nas otaczają, wymagają sprzątania? Grupa osób z niepełnosprawnościami – podopiecznych Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kisielanach i innych placówek Caritas Diecezji Siedleckiej - sprawdzi to w praktyce. Spotkają się oni 23 września 2021 r. o godz. 9:30 przy domku myśliwskim Koła Łowieckiego „Podlasie” w Balach (przy drodze nr 696), by wziąć udział w akcji #sprzatanielasu na terenie Powiatu Siedleckiego – Gminy Mokobody. Porządkom patronuje św. Franciszek z Asyżu.

Mazowiecka Letnia Olimpiada Sportowa w Jaworku

Na początku września odbyła się po raz kolejny Mazowiecka Letnia Olimpiada Sportowa w Jaworku.

Kisielany: Wycieczka WTZ do Warszawy

Każda wycieczka, podróż wzbudza w człowieku różne emocje, wrażenia, tym bardziej u osób z niepełnosprawnościami. Kilka dni temu 23 uczestników Warsztatu Terapii Zajęciowej w Kisielanach oraz 5 uczestników zajęć klubowych z tej jednostki, prowadzonej przez Caritas Diecezji Siedleckiej, miało przyjemność wybrać się do Warszawy. Jak ten konkretny wyjazd wyglądał w ich oczach? Relacją podzielił się uczestnik pracowni multimedialnej WTZ.

Wycieczka do Janowa Podlaskiego

Dnia 05 i 06 lipca byliśmy na wycieczce w Janowie Podlaskim, a dokładnie w stadninie u naszych czteronożnych przyjaciół. Zobaczyliśmy nie tylko piękne konie, ale również park, cmentarz koni, stajnie i wiele innych.