Nie ma dostępnych aktualności.

Kisielany: Zbierają na samochód

- Nasza placówka pozwala osobom z niepełnosprawnościami rozwijać się oraz zdobywać umiejętności potrzebne w codziennym funkcjonowaniu – mówi o Warsztacie Terapii Zajęciowej Urszula Pietrasik, kierownik jednostki prowadzonej przez Caritas Diecezji Siedleckiej. Aby wszyscy uczestnicy bezpiecznie dotarli na zajęcia potrzebują nowego samochodu do ich transportu. Ruszyła zbiórka - potrzeba 131 tysięcy złotych!

Przerwa wakacyjna w WTZ

Przerwa wakacyjna

Informujemy,  iż przerwa wakacyjna  w Warsztacie Terapii Zajęciowej w Kisielach będzie trwała od dnia 13 lipca 2020r. do dnia 12 lipca 2020r. Uczestnicy  wracają do placówki 13 sierpnia 2020r.

Wznowienie zajęć

Od dnia 03.06.2020r Warsztat Terapii Zajęciowej w Kisielach wznowił działalność. Informacja ta wywołała radość i zadowolenie nie tylko wśród uczestników ale również i kadry pracującej.

Terapia zajęciowa w czasie epidemii

Ze względu na wciąż trwającą sytuację zagrożenia koronawirusem, działalność Warsztatów Terapii Zajęciowej nadal jest zawieszona. Jednak nasi uczestnicy się nie nudzą i mają co robić.  Pracownicy WTZ w dalszym ciągu utrzymują kontakty z podopiecznymi i ich rodzicami/opiekunami, zarówno telefoniczne jak i bezpośrednie, odwiedzając ich w domu. Podczas takich wizyt, przy zachowaniu obowiązujących środków bezpieczeństwa, uczestnicy otrzymują materiały do terapii, dostosowane do indywidualnych potrzeb.

Decyzja Wojewody Mazowieckiego

Decyzja Wojewody Mazowieckiego o czasowym zawieszeniu zajęć w Warsztacie Terapii Zajęciowej.